skip to Main Content

Síndics de l’1 d’octubre

Jordi Matas, Tània Verge, Marc Marsal, Josep Pagès i Marta Alsina són els membres de la Sindicatura Electoral de l’1-O que van acceptar l’encàrrec del Parlament de Catalunya de vetllar per les garanties democràtiques del referèndum. L’abril de 2021 van ser absolts pel jutjat penal número 11 de les acusacions de desobediència i usurpació de funcions de què els acusava la fiscalia. Ara i a petició de la fiscalia, l’Audiència de Barcelona obliga a repetir el judici contra els cinc síndics electorals.

No hi ha dret!

L’Audiència de Barcelona obliga a repetir el judici contra els síndics electorals de l’1 d’octubre, després d’haver estat absolts pel jutjat penal número 11 en el judici del dia 3 de març de 2021.

El grup de suport als síndics de l’1 d’octubre denuncia:

  • Que tot el procés judicial contra els síndics és un atac a la llibertat acadèmica (tal com ja es va denunciar en el manifest per l’absolució i en els comunicats de suport de molts organismes).
  • Que les acusacions de desobediència i usurpació de funcions de la fiscalia no se sostenen, raó per la qual van ser absolts en el judici del 3 de març de 2021.
  • Que la fiscalia no té altra motivació que la revenja per demanar la repetició del judici.
  • Que aquesta repetició té per objectiu assegurar una condemna mitjançant l’adjudicació del cas a un jutge alineat políticament amb la fiscalia.
  • Que ja fa cinc anys que els síndics són objecte de persecució judicial.
  • Que això no és justícia, que NO HI HA DRET!

Actualitat

Les darreres notícies més rellevants relacionades amb els Síndics de l’1 d’octubre. Més notícies al recull de premsa.

Comunicats de suport

Les entitats, partits i sindicats que, en el dia d’avui, han fet arribar la seva solidaritat amb els síndics de l’1 d’octubre per un o altre mitjà consten a la llista d’adhesions al Manifest per l’absolució dels membres de la Sindicatura Electoral de l’1 d’octubre

En aquest apartat es mostren les entitats que han emès comunicats propis, als quals es pot accedir mitjançant l’enllaç dels logos.

Political Studies Association

Société québécoise de science politique

Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya

Institut d'Estudis Catalans

Declaració del ple de l’Ajuntament de Barcelona del 21 de desembre de 2018

Declaracions aprovades en els claustres de les universitats catalanes en favor dels drets civils i la democràcia (UAB, UB, UdG, UdL, UPC, UPF, URV)

Informe del Síndic de Greuges sobre la vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques

Consell de l'Alumnat de la Universitat de Barcelona

ACUP
Associació Catalana d’Universitats Públiques

Vídeos

Vídeos de la campanya. Ajuda’ns a fer-ne difusió.

El judici és part de l'ofensiva repressiva

Jordi Matas Dalmases, membre de la Sindicatura electoral de l'1O: "Som enmig d'una farsa judicial més, el que farem és defensar-nos amb arguments jurídics, polítics i acadèmics".#Síndics1oabsolució #Síndicsdel1doctubre

Publicada por Síndics de l'1 d'octubre en Sábado, 21 de marzo de 2020
🗣️ Marta Alsina: ho tornaríem a fer!

➡️ Sense la Sindicatura el referèndum no hauria estat possible. Quina era la funció de la Sindicatura del 1 d’Octubre?#Síndics1oabsolució #Síndicsdel1doctubre

Publicado por Síndics de l'1 d'octubre en Lunes, 11 de mayo de 2020

➡️ Si t'has perdut la conferència "Sindicatura electoral de l'1-O: llibertat acadèmica i repressió" de la Universitat Catalana d'Estiu pots recuperar-la aquí#síndics1Oabsolució

Publicado por Síndics de l'1 d'octubre en Martes, 25 de agosto de 2020

📺 TV3 recull l'acte d'inici de la campanya de suport als #sindicsdel1doctubre.🗣️ El profesor Jordi Matas sobre la llibertat acadèmica: "Encara que ens estiguin perseguint com acadèmics no podem renunciar mai a aquesta responsabilitat".#Síndicsdel1doctubre #Síndics1oabsolució

Publicado por Síndics de l'1 d'octubre en Jueves, 1 de octubre de 2020
➡️ No estem disposats a cedir ni un pam en les llibertats democràtiques, acadèmiques i socials

➡️ Sense la Sindicatura el referèndum no hauria estat possible.#Síndics1oabsolució #Síndicsdel1doctubre

Publicado por Síndics de l'1 d'octubre en Lunes, 11 de mayo de 2020
Els Síndics a Tot es mou (TV3) amb Helena Garcia Melero

Com a acadèmics, no podrem renunciar mai a la responsabilitat que tenim. Tornaríem a acceptar l’encàrrec de nou! #Sindicsdel1doctubre #Sindics1oAbsolució

Publicado por Síndics de l'1 d'octubre en Domingo, 4 de octubre de 2020

Material de campanya

Ens cal arribar a tots els racons del país i necessitem la teva ajuda per fer-ho. Aquí et podràs descarregar cartells per imprimir: a la teva facultat, lloc de feina, porteria de casa o plafó informatiu. Ajuda’ns a fer que les parets parlin! També hi trobaràs material gràfic per publicar a les xarxes socials juntament amb l’etiqueta:

#síndics1Oabsolució

Contacte

El grup de suport als síndics de l’1 d’octubre està format per membres dels diversos col·lectius de les universitats catalanes que volem ser al costat dels nostres acadèmics represaliats.

Back To Top