skip to Main Content

Jordi Matas, Tània Verge, Marc Marsal, Josep Pagès i Marta Alsina són els juristes i politòlegs que van formar part de la Sindicatura Electoral del referèndum de l’1 d’octubre, un òrgan que tenia com a funció vetllar per les garanties del referèndum.

Els propers 4 i 5 de novembre s’enfronten a un judici en què la Fiscalia els demana dos anys i nou mesos de presó, una multa i la inhabilitació, per les acusacions de desobediència i d’usurpació de funcions.

Aquest judici és un atac a la llibertat acadèmica, perquè jutja uns professionals que van desenvolupar funcions d’assessorament tècnic d’un procés electoral, d’acord amb un encàrrec del Parlament de Catalunya. És probablement el primer cop dins la Unió Europea que s’amenaça politòlegs i juristes amb pena de presó per fer la seva feina.

Entenem que aquest judici és un intent d’atemorir la comunitat acadèmica perquè no s’impliqui en els processos polítics del país, posant al servei de la societat els seus coneixements.

Rebutgem la repressió i la judicialització de la política, i defensem el dret dels ciutadans de Catalunya a decidir el seu futur polític mitjançant el seu vot, d’acord amb la voluntat del 80 % dels catalans.

Per això, les organitzacions, persones, entitats, formacions i altres membres de la societat civil organitzada i del teixit associatiu sotasignats denunciem la persecució judicial de què són objecte els síndics de l’1-O i exigim l’absolució de tots els càrrecs de què se’ls acusa.

Barcelona, 16 d’octubre del 2020

Llista adhesions

 

Back To Top